Laatste nieuws

Om het bad te behouden zetten wij ons dagelijks in. Het is aan jullie allen te beoordelen of een zwembad voor het dorp een toegevoegde waarde is. Wij als bestuur en vrijwilligers zeggen volmondig JA. Wij hopen dat u dat ook vindt.

Het bad kan niet alleen door gebruikers gefinancierd worden. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor. Denk dus niet ach ik zwem niet of alleen met mooi weer en koop dan wel een kaartje, of ik haal ’t abonement er misschien niet uit. NEE, als je wacht tot je zelf en/of je naasten er van willen genieten dan kan het zijn dat je te laat bent….. Zwembad Het Elderink hoort bij Hengelo al meer dan 60 jaar!!

Ga naar de site koop het abonnement, word donateur of sponsor. Meld je aan als vrijwilliger al is het maar voor een paar uur. Wees positief, kritiek mag, maar doe het opbouwend! Wij staan als bestuur zeker open voor ideeen en verbeteringen. Wel zijn wij ook vrijwilliger en niet alles kan. Soms stellen we mensen teleur, maken we beslissingen die voor ons uitlegbaar zijn maar zeker niet ideaal, dat besef is er.

Wel nemen wij de verantwoordelijkheden die horen bij het runnen van een zwembad en dat is echt in deze tijd met wet- en regelgeving geen makkelijke opgave. Dit geldt voor vele organisaties! Wees lief, we hebben elkaar hard nodig. Samen staan we sterk en gemeenschapszin is onze drive!

Het bestuur

Volg ons op Facebook

Veel bedrijvigheid op het Elderink om de deuren op 30 april om 12:00 uur weer te openen.

De hele zomer lang genieten voor jong en oud. Is dat veel werk? JA!
En natuurlijk stellen wij ons de vraag…voor wie doen we dit allemaal?? Bedrijven zetten zich in, vele sponsoren in geld en natura, donateurs en vele handjes staan dagelijks klaar voor behoud. We doen het voor Hengelo en omgeving. Voorzieningen zijn essentieel voor de leefbaarheid.

Vele mensen zetten zich belangenloos in om alle verenigingen, stichtingen en andere belangrijke organisaties in de lucht te houden. Wij vinden dat een zeer groot compliment waard! Zonder al deze inzet vallen alle activiteiten weg. Wees positief naar elkaar. Steek je hand uit een bijdrage te leveren. Dat kan fysiek, financieel en/of geef eens een compliment aan elkaar en wees trots op wat we als gemeenschap samen allemaal doen.

Vrijwilliger worden?

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom op het zwembad. Vele handen maken ligt werk en hoe meer zielen hoemeer vreugd!

Stuur een WhatsApp naar 0613746503

Uw abonnement pasje

U heeft een pasje nodig om binnen te komen, dit pasje wordt ieder jaar vernieuwd. Bij het afhalen van uw pasje is het verplicht om een foto te laten maken.
Bent u uw pas verloren dan kunt u voor 5 euro een nieuw pasje krijgen.

Een geweldig weekend georganiseerd door de voetbal school Bronckhorst in samenwerking met Zwembad Het Elderink, SwimmSoccerCamp 2023

Het wordt een feest voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar (zwem diploma A verplicht) die zich opgeven voor dit kamp.

Wij zullen met alle activiteiten op het zwembad ook aanwezig zijn met voldoende vrijwilligers om dit in goede banen te leiden. (veiligheid voor alles)

Opgave via onderstaande link naar onze website voor inschrijven en/of meer informatie.

https://rtvoetbalschoolbronckhorst.nl/product/30-juni-t-m-1-juli-2023-swimsoccercamp-2023/

Wat betreft het programma;

Vrijdag avond (30 juni) disco zwemmen met DJ Timo de Feesttijger

Zaterdag naast allerlei andere activiteiten gaan we Zwemmen op het Elderink, met een leuke wateractiviteit.

Wat we gaan doen is natuurlijk nog een verrassing!

Ga naar de bovenstaande link en geef je snel op.

Juni 2014

Wat waren we druk met de bouw van de glijbaan!

Hoi Zwembad Spetters,

Natuurlijk besef ik/ beseffen wij ons als bestuur, dat ik/ wij veel te weinig contact hebben, veel te weinig aandacht voor jullie als vrijwilligers, donateur en/of sponsor hebben en zeker in deze tijd besef ik/ beseffen wij steeds meer hoe belangrijk aandacht en persoonlijk contact is.

Dus ja, excuus is op zijn plaats!  Wij hebben met een paar gekken een zwembad te runnen……En zelfs  ik/wij  denken wel eens….waarom….voor wie, Dus, ja waarom zoveel inzet, waarom zoveel werk?

JA, zeker in deze tijd besef je weer waarom!  Samen zijn, iets voor een ander over hebben, niet alleen denken ik kan het allemaal wel alleen, NEE. Voorzieningen zoals ons bad zijn essentieel voor ons dorp. Het is de ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier ontstaan vriendschappen en komen we in contact met elkaar en mensen die je al lang uit het oog had verloren en/of kom je in contact met mensen die je nog helemaal niet kende.

Het zwembad is de ontmoetingsplek voor jong en oud, hier ontstaan de eerste liefdes,  hier leer je elkaar op een andere wijze kennen als op school, op je werk en hier kom je mensen tegen waar je normaal gesproken geen oog voor hebt. Dit telt voor de gebruikers van het bad maar zeker ook voor het vrijwilligers werk dat gedaan wordt.

Ik zeg eerlijk, wij zijn er aan begonnen en hebben er enorm veel van geleerd. Het heeft ons als mens veel gebracht. Verrijkt in kennis en contacten. Ook zeggen wij als bestuur….het heeft ons veel bloed, zweet en tranen gekost.

Wij zijn ook maar gewoon  Hengelse dames, die op het goede (of verkeerde) moment zijn ingestapt… en we hebben gewonnen. We hebben Het Zwembad behouden. TROTS zijn wij op ons zelf en de gemeenschap, dat we dit met elkaar hebben bereikt.

Veel dank daarvoor…..

Maar nu….hoe verder? Gaan we wel open in deze tijd of kiezen we de weg van de minste weerstand en blijven we dicht? Hebben wij het er voor over dat het minder toegankelijk is , dat we soms voor een dichte deur staan en dat we dus soms teleur gesteld worden…..we hebben ten slotte  wel een abonnement, zijn donateur en/of sponsor. Ja….zeg het maar!!

Uren hebben wij vergaderd, gebrainstormd en welke luxe woorden je er ook aan wilt vuilmaken!

We hebben er veel tijd in gestoken. Bestuurlijk (wetgeving en bureaucratie) het bad personeel samen met de maandag ochtend ploeg en, de mannen van de techniek. En natuurlijk vele mensen erom heen. Bizar wat we samen allemaal doen het zwembad voor Hengelo te behouden.

Door deze tijd komt bij ons ook het besef…….Hoe belangrijk is het zwembad eigenlijk voor de gemeenschap?  Willen wij samen wel investeren om dit te behouden? 

Alleen houden we met deze feiten en gevoelens het bad niet open…. Dat is zeker!

Dus de vraag: Willen wij als gemeenschap het bad behouden, willen wij daar een bijdrage aan leveren in hulp en/of geld?

Wij runnen het bad bestuurlijk. We doen dit naast onze full- time banen en gezinnen en dat is pittig. Ook ik/wij vragen ons wel eens af: Kan dit eigenlijk wel? Kan ik dat van mijzelf en kunnen wij dit van anderen wel verlangen.?? Rationeel zeg je NEE, maar kijk wat we met elkaar doen, wat we met elkaar bereiken, echt daar krijg je toch enorm veel energie van!!!

Misschien dat je naast uzelf nog mensen weet die een bijdrage willen leveren dus doorsturen van deze oproep is altijd goed. Er kan dan beantwoord worden naar: [email protected] Graag naam, telefoonnummer, postcode, adres en email vermelden zodat wij u verder kunnen informeren.