Trots! Op wat we met elkaar hebben neergezet en bereikt. Maar, we zijn er nog niet want het werk is nooit af.

Het gaat goed
De afgelopen 5 jaar hebben wij veel investeringen gedaan. Bij iedere uitgave vragen wij onszelf af: is het nodig, levert het een besparing op voor de toekomst en is het duurzaam.

Het gasverbruik is inmiddels op één tiende van het verbruik van de gemeente teruggebracht. Dit resultaat was mogelijk door de inzet en passie van betrokken vrijwilligers! Zo zien we maar weer eens dat als je samen ergens voor gaat er heel veel mogelijk is. Om nog maar een voorbeeld te noemen: voor de toegankelijkheid van invaliden is er een invalide lift aangeschaft. Deze winter worden er aanpassingen gedaan, zodat het zwembad voor iedereen goed toegankelijk is.

Zwembad Het Elderink is van ons allemaal!
Het bad hoort bij Hengelo en is van ons allemaal en zo moeten we het ook voelen en uitdragen. Alleen dan gaan we het zwembad behouden voor nu en in de toekomst. Zonder voorzieningen zal krimp en vergrijzing hard gaan en zal ook uw leefomgeving veranderen en zullen de woningen in waarde dalen.

Samen oppakken
Hengelo, ons dorp waar we trots op mogen zijn. Waar we samen zaken oppakken, waar wij zelf aan het roer staan om te houden wat we hebben en zorg te dragen voor elkaar.

Het gaat goed
De afgelopen 6 jaar hebben wij veel investeringen gedaan. Bij iedere uitgave vragen wij onszelf af: is het nodig, levert het een besparing op voor de toekomst en is het duurzaam. Het gasverbruik is inmiddels op één tiende van het verbruik van de gemeente teruggebracht. Dit resultaat was mogelijk door de inzet en passie van betrokken vrijwilligers! Zo zien we maar weer eens dat als je samen ergens voor gaat er heel veel mogelijk is. Om nog maar een voorbeeld te noemen: voor de toegankelijkheid van invaliden is er een invalide lift aangeschaft. Deze winter worden er aanpassingen gedaan, zodat het zwembad voor iedereen goed toegankelijk is.

Ondanks covid een geweldig jaar
Afgelopen seizoen hebben wij de deuren alleen kunnen openen voor abonnementhouders. Ook u heeft door covid 19 een ander en misschien wel een zwaar jaar achter de rug. We zijn er nog niet, maar blijven positief en toekomst gericht. Het openstellen van het bad alleen voor abonnementhouders zal ook voor komend seizoen gelden. Natuurlijk doet het pijn dat we er niet voor iedereen kunnen zijn en onze trots niet kunnen open stellen voor familie en vrienden elders die gewoon lekker een dag je willen zwemmen. De keuze is lastig maar deze past het beste bij onze visie. Leefbaarheid en voorzieningen behouden voor onze inwoners. Er moet vertier zijn voor jong en oud zeker in deze lastig tijd!

Wij doen er alles aan ook dit seizoen er samen weer een top zomer van te maken. Veiligheid voor onze vrijwilligers, personeel en de bezoekers staat hierbij op nummer 1. Mochten er wijzigingen zijn omtrent de regelgeving covid dan bekijken we natuurlijk of het bad een avond en/of dagdeel toch open kan met losse kaart verkoop. Hierover kunnen wij op dit moment geen toezeggingen doen.

Omdat we alles zelf doen, geen externe partijen nodig hebben bij opstart, reparaties en vernieuwingen kunnen wij het zwembad behouden , ook in deze tijd waar we veel minder opbrengsten van bezoekers hebben. Echter zijn sponsoren in geld en natura heel hard nodig voor een structureel gezonde bedrijfsvoering.

Uw inzet en betrokkenheid
Uw bedrijf, of u als ondernemer, bent keihard nodig. Wij hopen dan ook dat u ook een bijdrage wilt leveren in de toekomst. De inwoners kunnen bijdragen door donateur te zijn of te worden en natuurlijk kan iedereen een bijdrage leveren in hulp. Alle vrijwilligers zijn welkom!

Onze kracht
De kracht van onze stichting is: iedereen is gelijk en even belangrijk! Dus wat je ook doet en in welke functie dan ook, je betaalt het abonnement, koopt een kaartje als je wilt zwemmen en rekent elke consumptie die genuttigd wordt af. U kunt er dus zeker van zijn dat iedere ingelegde euro goed en weloverwogen wordt besteed en alleen uitgegeven wordt aan verbetering van het bad.

U mag op ons rekenen en wij op u!

Samen staan we sterk en gemeenschapszin is onze drive!

Klik op deze link en bekijk de mogelijkheden of meld u aan via info@zwembadhetelderink.nl bellen kan ook 06-25578050 of 06-32011308

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Zwembad Het Elderink,
Annette Kok