Duizenden badeendjes worden op zondag 2 september te water gelaten in de Grote Beek bij Bronkhorst. Het spektakel wordt opgezet door Lions Club Bronckhorst en de vier openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst.

Serviceclub LC Bronckhorst zet zich hiermee, na de tulpenverkoopactie, andermaal in voor de lokale zwembaden. De openluchtzwembaden In de Dennen (Vorden), Het Elderink (Hengelo), Burgemeester Kruijffbad (Steenderen) en Hessenbad (Hoog-Keppel) werken mee aan deze actie.

Hoe gaat het in z’n werk? De zwembaden verkopen lotnummers voor 2,50 euro per stuk. Die lotnummers corresponderen met de rugnummers van de plastic badeendjes. Deze (gehuurde) eendjes kiezen zondag 2 september om 14.00 uur het ruime sop van de Grote Beek, nabij de Bronkhorster molen. De eendjes dobberen richting finish, die nabij het gemaal ligt (richting IJssel). Het eendje dat het eerst de eindstreep haalt, levert het winnende lotnummer op. Nummer twee krijgt de tweede prijs, enzovoort. Een notaris zal zorgen voor een feestelijke opvang van de winnende badeendjes

Waterschap Rijn en IJssel werkt mee aan de ze actie. De opbrengst van de actie wordt verdeeld onder de baden, die er alle vier een speciaal doel  aan hebben gekoppeld.

De komende maanden worden meer details van de actie bekend.

download hier het affiche: download

De prijzen zijn:

Alle prijzen zijn maal 4, het zijn 4 zwembaden!

Hoofdprijs:  Gezinsabonnement voor alle zwembaden (2volw & 2 kinderen) seizoen 2019
2e prijs:      Gezinsabonnement van zwembad naar keuze (2 volw & @ kind) seizoen 2019
*    10 badendagkaart geldig bij all zwembaden seizoen 2019
*    4 vrijkaarten voor de Fluisterboot Zutphen
*    Opblaaseend
*    Badlaken
*    Consumptiebon t.w.v. € 10,00 te besteden in zwembad naar keuze
*    Dagkaart voor 2 volwassenen/jeugd seizoen 2019
*    Badeend met opdruk
*    Zakjes snoep