Fiets je zwembad fit tijdens de Tribadlon op 30 mei

De Lionsclub Bronckhorst organiseert op zaterdag 30 mei, samen met de openluchtzwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden, een spetterend en sportief familiespektakel: de Tribadlon. Deze fietstocht voert, via een mooie en aantrekkelijke route, langs de drie zwembaden. In ieder zwembad kan vervolgens worden deelgenomen aan diverse leuke en sportieve activiteiten. Zo kun je Aqua joggen, een wedstrijdje beachvolleybal spelen. Er zijn demonstratielessen en er kan een kijkje achter de schermen van het zwembad worden genomen. Ook is er een loterij met mooie kleine en grote prijzen. Koek en zopie zijn verkrijgbaar bij ieder zwembad. De Tribadlon wordt gehouden voor het goede doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de drie stichtingen die zwemmen mogelijk maken in Hengelo, Steenderen en Vorden. Dus noteer 30 mei in de agenda en vergeet je zwemkleding niet!

Kosten en kaartverkoop

Kinderen tot 12 jaar doen al mee aan de Tribadlon op 30 mei voor slechts € 2,-. Volwassenen voor € 5,-. Kaartverkoop start op 15 mei aan de kassa’s van de zwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden. De fietstocht bestaat uit zes mooie etappes en is maximaal 35 km lang. Starten op 30 mei kan tussen 09.00 en 14.00 bij één van de drie zwembaden. Deelnemers moeten uiterlijk om 16.00 binnen zijn. Deelname aan de Tribadlon is op eigen risico.

Op de pedalen voor het zwembad

Zwemmen is leuk, gezond en gezellig. En dat moet ook in Bronckhorst zo blijven. In 2014 werden de zwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden geprivatiseerd als gevolg van het bezuinigingsbeleid van de gemeente. Sindsdien runt een groep enthousiaste vrijwilligers ‘hun’ zwembad in het dorp. Daarbij worden zij ondersteund door enkele beroepskrachten. Mede dankzij de steun van de lokale bevolking, donateurs en sponsoren, hopen deze zwembaden nog lang open te kunnen blijven op deze manier. De opbrengsten van de Tribadlon gaan naar de zwembaden in Hengelo, Vorden en Steenderen. Dus doe mee op 30 mei en klim op de pedalen voor het zwembad!

poster 5