Het werk gaat door!

Wie denkt dat het zwembad dicht is en dus het werk ook stilligt komt bedrogen uit. Sinds de sluiting van het zwembad in september wordt hard gewerkt om het zwembad klaar te maken voor de opening in april. Afgelopen zaterdag was er een hele groep vrijwilligers waaronder een groep stratenmakers aan de gang om het terras te vergroten en een pad bij de glijbaan te maken. Hiervoor heeft de maandagmorgenploeg, een groep vrijwilligers die op de maandagmorgen allerhande werkzaamheden verricht op het zwembad, in november een groot aantal tegels bij de oude Pierson locatie weggehaald. Deze tegels zouden anders afgevoerd worden naar de stort. Deze tegels krijgen een nieuwe bestemming op het zwembad. In de dagen rond kerst heeft Grondverzet Haaring samen met onze hoofduitvoerder Jan Menkveld het grondwerk voorbereid. Zaterdag 17 januari kon er dus gestraat worden, dit is ook gebeurt. De ploeg stratenmakers aangevuld met vrijwilligers die vaker klussen op het zwembad doen is in een prachtig zonnetje, een groot gedeelte van het straatwerk afgerond. Ook zijn banken verplaatst en heeft de tafeltennistafel een andere locatie gekregen.

Tegelijkertijd heeft een andere vrijwilliger een begin gemaakt met de sloop van de bruisbank in het familiebad, dit met machinerie van Enzerink. Het lijkt wel of deze constructie voor de eeuwigheid gemaakt is want het beton is op sommige plekken wel een halve meter dik en verschrikkelijk hard. Daarnaast is ook nog verder gegaan met het afronden van de glijbaan.

De komende weken zal verder gegaan worden met deze klussen maar ook de technische installatie zal onder handen genomen worden, met daarnaast nog renovatie van het familiebad, plaatsen van nieuwe lichtmasten, realiseren van een nieuw hekwerk, vernieuwen van de borders, plaatsen van een afdekking over het familiebad, opzetten van een nieuw ICT netwerk en herstellen van de ligweide is er nog genoeg werk te doen. Mocht je graag nog willen helpen bij een van deze klussen kun je een mailtje sturen naar info@zwembadhetelderink.nl

Samen maken we het toch mogelijk.