Bron: Geldersepost Doetinchem

HENGELO – Door het overhandigen van een muntstuk van één euro aan wethouder Seesink is de Stichting Zwembad Het Elderink eigenaar geworden van het openluchtbad in Hengelo. Daarna werd de eigendomsakte door de wethouder en het stichtingsbestuur ondertekend en kwam het zwembad officieel in particuliere handen.

Het stichtingsbestuur onthulde meteen een nieuwe attractie: een zesentwintig meter lange glijbaan. Dorpsbelang Hengelo heeft deze glijbaan gekocht van een bad in Dieren en geschonken aan Het Elderink. De komende weken wordt hij door vrijwilligers gemonteerd aan de wachttoren die bij het zwembad staat. ”We hopen hiermee nog meer jonge bezoekers te trekken”, vertelt Annet Kok, voorzitter van de stichting die het bad beheert. ”De komende weken gaan we met een hele groep vrijwilligers hard aan het werk om het bad klaar te maken voor de seizoensopening op 27 april. Twee schildersbedrijven uit Hengelo helpen ons gratis mee om het bad en de binnenruimtes in de verf te zetten. En vandaag komen de wethouders Steffens en Seesink samen met een groot aantal mensen hand-en-spandiensten verrichten tijdens de actie NLdoet.”
Op dinsdag 25 maart en maandag 31 maart start de voorverkoop van abonnementen. Het zwembad is op die dagen geopend van 19.00 tot 20.00 uur, mensen kunnen zich dan ook opgeven voor zwemlessen en aqua-joggen en er zijn vrijwilligers aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Wethouder Paul Seesink koopt in ieder geval een abonnement. ”Ik vind het heerlijk om ’s ochtends voor mijn werk baantjes te trekken en dat ga ik dit jaar ook zeker weer doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het bad in goede handen is bij deze mensen. Ik ben ook opgelucht dat ik mijn handtekening onder de overdrachtsakte heb gezet. In het begin hadden wij best vraagtekens bij de plannen die er binnenkwamen om het bad op te houden. Maar de initiatiefnemers hebben al onze vraagtekens weggenomen. We hebben de laatste tijd plezierig samengewerkt naar dit moment toe.”
De nieuwe eigenaren van het zwembad staan nog wat onwennig in hun zwembad. ”Mensen komen naar mij toe en feliciteren mij met mijn zwembad. Maar zo is het niet. Ik feliciteer hen dan terug, want het is niet mijn bad, het is bad van alle inwoners van Hengelo en omliggende dorpen”, zegt Annet Kok. ”Ik hoop ook dat we het echt met zijn allen gaan doen, dat iedereen op zijn of haar manier een handje komt helpen zodat we het bad en het dorp leefbaar houden.”