zwembad logo nwsbrief

De eerste Nieuwsbrief van Zwembad Het Elderink!

De Stichting

Zoals bekend is de Stichting Exploitatie Zwembad Het Elderink sinds 30 december 2013 een feit. Daarmee zijn we een officieel orgaan en kunnen we ons voorbereiden op de eigendomsoverdracht van de gemeente.

Het bestuur en de organisatie

Met de samenstelling van het bestuur worden ook de contouren van de organisatie zichtbaar. Elk bestuurslid heeft een portefeuille. Dit zijn de bestuursleden en hun portefeuilles:

  • Annette Kok, voorzitter, marketing en communicatie.
  • Betsie Beulink, financiĆ«n/ penningmeester
  • Karin Overdiep, secretaris en communicatie
  • Bianca Haverkamp, HR
  • Rianne Berenpas, operationele zaken
  • Maurice Haafs, facilitair
  • Jorine Lankhorst-Maresch, facilitair

Onder elke portefeuille valt een commissie bestaande uit vrijwilligers die zich bezig houden met de opzet van de organisatie voor hun onderdeel. Zo hebben alle commissies al in beeld gebracht wat er allemaal moet gebeuren en in welke volgorde. De volgende stap is om dit in een planning te zetten zodat alles goed gecoƶrdineerd kan worden en op tijd klaar is.

Eigendomsoverdracht

Om de eigendomsoverdracht te laten plaatsvinden moeten een aantal zaken goed worden uitgezocht en afgesproken. Het gaat daarbij over de staat van onderhoud van het complex maar ook over de personele overname. Dit is toch meer werk dan verwacht dus de datum van 1 januari die de gemeente had gesteld is niet gehaald. Het doel is om dit 1 maart te laten zijn.

De opening

Het bestuur heeft besloten dat het zwembad op 27 april open gaat. Het vaststellen van deze datum was lastig in verband met de vakanties van de scholen. Het is de bedoeling dat het een feestelijke opening wordt, maar hoe dat eruit gaat zien houden we nog geheim.

Doelgroepen

Een ander punt waar hard aan gewerkt wordt is de roostering. Welke openingstijden gaan we hanteren en wanneer kan welke doelgroep terecht. Er zijn gesprekken geweest met de He-Key die als vanouds weer gebruik van het zwembad gaat maken. Ook de zwemvierdaagse en de triatlon gaan gewoon door. De triatlon viert overigens dit jaar op 15 juni haar 25e jubileum! Natuurlijk bieden we schoolzwemmen aan (een programma hiervoor is al in de maak) en zal het leszwemmen (diploma A, B, C en zwemvaardigheid) weer van start gaan. Voor het leszwemmen komt een aanmeldingsformulier op deze site, dus kijk regelmatig op onze site! Daarnaast willen we ruimte inplannen voor doelgroep zwemmen zoals aquajogging en een programma voor ouderen.

De scholen

Zoals gezegd wordt er gewerkt aan het uitwerken van een schoolzwemprogramma. Binnenkort gaan we in kaart brengen welke scholen aan schoolzwemmen willen meedoen. Dit doen we door met de scholen in gesprek te gaan.

Donateurskaarten

Met de verkoop van donateurskaarten is het heel goed gegaan. We zijn zeer dankbaar dat zoveel mensen hiermee hebben laten blijken dat ze ons steunen. Een welkome steun in de rug want het was en is niet altijd makkelijk om de kar te trekken. Eind januari starten we met het innen van de bijdragen. Ook hierover zullen we op deze site meer berichten.

Vrijwilligers

Om het zwembad te kunnen draaien hebben we de hulp van de Hengelse bevolking hard nodig. Daarom zijn we nog hard op zoek naar vrijwilligers. Het is nu de tijd om je aan te melden! Binnenkort organiseren we een avond voor iedereen die zich aangemeld heeft of zich nog aan wil melden. We zullen een budget vrijmaken om een aantal vrijwilligers op te leiden voor BHV en zwemvaardigheid. De inkomsten van de verkoop van het kwartetspel komen daarbij goed van pas.

Als u zich aanmeldt voor de Nieuwsbrief, krijgt u hem in het vervolg via de mail toegestuurd. Onderaan op de Home pagina van onze site kunt u zich opgeven voor de Nieuwsbrief door uw email adres in te vullen en op de ‘verstuur’ knop te klikken.