In Zwembad Het Elderink wordt op dit moment hard gewerkt aan het opbouwen van een grote glijbaan. De glijbaan is geschonken door Het Dorpsbelang Hengelo en zal de grootste uit de regio Achterhoek zijn.

Het bestuur van Stichting Zwembad Het Elderink is apetrots op deze extra attractie die, als alles goed gaat, na de opening  op Zondag 27 april in gebruik genomen gaat worden. Met de glijbaan hoopt het bestuur ook iets te bieden te hebben voor de oudere jeugd en de vakantiegangers die in de zomer de mooie campings in de regio bezoeken.
Tijdens de voorbereidingen voor het eerste zwemseizoen onder regie van de stichting, hebben de plaatselijke ondernemers massaal hun medewerking en expertise verleent. Hun steun is overweldigend. Er wordt zowel in geld als natura een bijdrage geleverd om het zwembad in topconditie te brengen. Daarmee wordt nogmaals aangetoond hoe belangrijk deze voorziening voor de gemeenschap is, cruciaal voor de leefbaarheid in het dorp en de directe omgeving. Het stichtingsbestuur is oprecht onder de indruk van alle hulp.
Glijbaan Zwembad het Elderink  Hengelo BronckhorstInmiddels hebben zich vele vrijwilligers aangemeld om gedurende het zwemseizoen, samen met de twee betaalde gediplomeerde personeelsleden, een bijdrage te leveren aan het exploiteren van het zwembad. Er wordt naar gestreefd om een goede organisatie neer te zetten waar veiligheid en wetgeving speerpunten zijn en waar met heel veel plezier door jong en oud gezwommen en gerecreëerd kan worden.  Het runnen van het zwembad is veel werk en een uitdaging voor het bestuur om dit financieel op een efficiënte wijze te doen.
Ook op het gebied van het aanbod worden vernieuwingen ingezet. Het schoolzwemmen wordt gecontinueerd met een inhoudelijk verbeterd programma en het A/B/C leszwemmen wordt weer opgestart. Ook is er een samenwerking met Aerofitt aangegaan die op een professionele wijze aquajogging  gaat faciliteren.
Op zondag 27 april wordt het zwembad op feestelijke wijze geopend. Het beloofd een onvergetelijk evenement te worden. Tot die tijd is alle hulp van harte welkom. U kunt zich nog steeds opgeven als vrijwilliger of als donateur of op een andere manier een bijdrage leveren aan dit geweldige project.  Dat kan ook door het kopen van een zwemabonnement die tot 15 april met korting  in de voorverkoop verkrijgbaar zijn via www.zwembadhetelderink.nl.